PREGOVORI PRI KRAJU

Investitori u Adriaticu.net ulažu do 35 mil. eura

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sredinom sljedećeg tjedna konačno će se doznati sudbina Adriatica.neta, najvećeg hrvatskog turoperatora zapalog u tešku financijsku krizu, zbog koje je iz Uprave morao otići i osnivač tvrtke Marko Vojković, a naslijedio ga je menadžer Boris Teški

Vojkovićev Emporion vlasnik je polovice Adriatica.neta, a po četvrtinu drže EPH i njegova Slobodna Dalmacija

Od novog kupca, ili možda suvlasnika, očekuje se ulaganje između 20 i 35 milijuna eura. Po prvoj varijanti kupac bi bio neki od tri velika inozemna turoperatora, među kojima se spominje i TUI, a svi oni ohrabreni su dobrim ovosezonskim rezultatima Adriatica.neta.

U toj je varijanti moguće da EPH potpuno izađe iz kompanije. Nije isključeno ni da u vlasništvo uđe Mercator, pogotovo zna li se da je u Sloveniji jako teško primljena svojedobna prodaja Komapsa Adriatici.

Prema drugoj varijanti, EPH bi ostao suvlasnik, a u vlasničku strukturu ušao bi konzorcij od najmanje pet hrvatskih kompanija, odnosno Agrokor i nekoliko vodećih hotelijera, čime bi se išlo na ostvarivanje domaće sinergije.

'Na konsolidaciji Adriatica.neta intenzivno se radi, ali trenutačno još ne znamo hoćemo li se uključiti u taj projekt', rekla je za business.hrAnja Linić, direktorica ureda za odnose s javnošću Agrokora.

Ukupne obveze Adriatica.neta, dobrim dijelom nastale zbog brojnih akvizicija, neslužbeno se procjenjuju na 75 do 100 milijuna eura, iako u kompaniji tvrde da je realna brojka 'nešto veća od 60 milijuna eura'.

Zbog kašnjenja plaća – tek sada očekuje se isplata za kolovoz – sindikati su već ozbiljno razmišljali o štrajku, ali ih je direktor Boris Teški zamolio da odustanu od štrajka da ne bi naškodili pregovorima sa strateškim partnerima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi