RADIMIR ČAČIĆ POTVRDIO:

Investitori koje je zvala HDZ-ova Vlada našli se i s oporbom

12.10.2011 u 09:18

Bionic
Reading

Ugledni gosti Vladine investicijske konferencije za vrijeme svog dvodnevnog boravka u Zagrebu nisu se susreli samo s premijerkom Kosor i njezinim ministrima, nego i s predstavnicima Kukuriku koalicije. Informaciju je tportalu potvrdio Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, koji kaže da nije bio na sastanku, ali da su kontakt ostvarili neki partneri iz Kukuriku koalicije

'Velike tvrtke ne bi bile velike da ne prate tržišta za koja su zainteresirane. Investitori su u Zagreb pozvani mjesec i pol prije izbora, oni znaju da ih je Vlada zvala da se slika s njima. Pristojni ljudi takav poziv neće odbiti, jer je i mala država kao Hrvatska veliki poslovni partner, i to je u biznisu pozitivan poslovni signal. No kada su se već tu pojavili, svjesni su da se pametno informirati o tome što se događa u zemlji i zato su željeli komunicirati i s onima koji će doći na vlast', kazao je Radimir Čačić za tportal.

Čačić Vladin investicijski skup doživljava prvenstveno kao predizbornu predstavu, komentirajući 'da je Vlada zvala investitore samo zbog posla, ne bi bilo potrebe slikati se njima uoči izbora'. Na naše pitanje na čiju je inicijativu pak održan susret Kukuriku koalicije s investitorima, Čačić kaže da su im to savjetovali ambasadori i gospodarski predstavnici.

Podsjetimo, među investitorima ključni gosti Vladine konferencije 'Invest in Croatia' bili su Ferit Sahenk iz turske Dogus grupe, katarski šeik i član kraljevske obitelji Muhamed Althani, vlasnik Magne International Frank Stronach, predstavnici australske investicijske banke Macquarie, Davor Lukšić i Danko Končar. Tko se od njih i osobno susreo s našim opozicionarima, nismo uspjeli doznati.