SPOR S TALIJANIMA

Ini prijeti kazna od 140 milijuna eura

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 27.09.2011 14:51
  • Objavljeno 27.09.2011 u 14:08
platforma ina

platforma ina

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ina

Ina je izvijestila Burzu da je jučer formirano arbitražno vijeće u slučaju spora na sjevernom Jadranu, koji imaju s talijanskom tvrtkom Edison International, koja od njih traži odštetu od 140 milijuna eura

'Ina je 26. rujna 2011. godine zaprimila odluku o imenovanju predsjednika arbitražnog vijeća u arbitražnom postupku iniciranom od strane Edison International S.p.A protiv INA-e, d.d., čime je završen postupak imenovanja i formiranja arbitražnog vijeća, a vezano uz Ugovor o podjeli proizvodnje za ugovorno područje sjevernog Jadrana Izabela i Iris/Iva blokove', izvijestili su na Burzi.

Sjedište arbitražnog postupka je Beč, a postupak će se voditi prema pravilima UNCITRAL-a. Edison International svoju obavijest o arbitraži temelji na navodima da Ina nije u potpunosti izvršavala svoje ugovorne obveze iz Ugovora te prema istoj obavijesti zahtijeva od Ine naknadu od cca 140 milijuna eura te zahtijeva i kompenzaciju izmakle koristi.

Ina je dostavila odgovor na obavijest o arbitraži u kojem je u cijelosti osporila navode Edison Internationala, a ujedno je podnijela i protuzahtjev protiv tog društva. Ina očekuje da će netom formirano arbitražno vijeće u daljnjem postupku uputiti i odrediti rok u kojem će Edison biti obvezan podnijeti tužbu kojom će specificirati i objasniti zahtjeve iz podnesene obavijesti o arbitraži, stoji u priopćenju.

Edison International i Ina 2002. godine su sklopili Ugovor o podjeli proizvodnje za ugovorno područje sjevernog Jadrana Izabela i Iris/Iva blokove.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi