TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili u crvenom, likvidnost oslabila

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je svjedočilo negativnim kretanjima dioničkih indeksa te slabijoj likvidnosti nego prethodnih trgovinskih dana. Indeks CROBEX i uži indeks CROBEX10 oslabili su 0,4 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 2.176,26 bodova

Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s padom od 0,9 posto, dok je na strani dobitnika prvi bio indeks prehrambenog sektora, koji je ojačao 0,5 posto. Ukupno je protrgovano 11,7 milijuna kuna, a milijunske promete ostvarila su tri izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,7 milijuna kuna oslabile 1,3 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Optima Telekoma, čija je cijena na prometu od 1,6 milijuna kuna zabilježila pad od 4,7 posto te se time upisala kao glavni gubitnik dana.

Milijunski promet ostvarile su i dionice Hrvatskog Telekoma, čija je cijena ojačala 0,9 posto. Uz već spomenutu Optimu Telekom, loše izvedbe imale su i dionice Viadukta i Instituta IGH, koje su oslabile 3,9 posto. Na strani dobitnika, dionice Solarisa zabilježile su rast vrijednosti od 6,1 posto, a slijede ih dionice Peveca i Slatinske banke, s cjenovnim rastom od 5,5 posto i 5 posto.

Dobitnik dana      Solaris      +6,07%      1.240,00

Gubitnik dana      Optima Telekom      -4,70%      3,85 CROBEX      -0,38%      2.176,26

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.