ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, likvidnost potonula

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak se odvijalo bez jasnog sentimenta, dionički indeksi zaključili su na suprotnim stranama s malim promjenama, dok je likvidnost potonula. Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.620,7 bodova, što predstavlja blagi rast od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto

Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, koji je porastao 1,7 posto, a gubitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s padom vrijednosti od 2,4 posto.

Ukupno je protrgovano svega 3,6 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najbliže tome su bile povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 976 tisuća kuna oslabile 0,8 posto. Slijede ih dionice Dalekovoda, s prometom od 456 tisuća kuna i rastom cijene od 3,6 posto, čime su se svrstale među glavne dobitnike dana.

Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Istarske kreditne banke, koje su porasle 1,5 posto, te dionice Valamar Riviere i Hrvatskog Telekoma, s rastom cijena od 1,3 posto i 1,2 posto.

Na strani gubitnika, prvo ime su bile dionice Vira, koje su potonule 7 posto nakon objave kompanije o blokadi računa, s slijede ih dionice Đure Đaković Grupe i Atlantic Grupe, s padom cijena od 2,5 posto i 1,6 posto.

Dobitnik dana: Dalekovod +3,62% 7 ,44

Gubitnik dana: Viro -6,96% 53,50

CROBEX: +0,12% 1.620,71

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!