TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, Đuro Đaković uvjerljivi gubitnik dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u petak svjedočilo minimalnim pomacima dioničkih indeksa, koji su zaključili na suprotnim stranama, dok je dionička likvidnost ojačala u odnosu na prethodne trgovinske dane

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.846,19 bodova, što predstavlja blagi rast od 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks prehrambenog sektora, koji je uzletio 1,6 posto, dok je gubitnike predvodio indeks sektora industrije s padom vrijednosti od 1,8 posto.

Ukupno je protrgovano oko 6,6 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Đuro Đaković Grupe, koje su na prometu nešto većem od 2 milijuna kuna potonule 17,5 posto, nakon što je kompanija objavila da je produljila rok za upis novih dionica, čime su dionice pokupile titulu gubitnika dana. Milijunski promet su ostvarile još dionice Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 1 milijun kuna ojačale 4,2 posto.

Uz dionice Đuro Đaković Grupe loše izvedbe su imale i dionice Istarske kreditne banke, koje su oslabile 4,4 posto te Jadroplova, čija je cijena kliznula 3,9 posto.

Na strani dobitnika, dionice Kraša su ojačale 3,5 posto, dok su dionice Brodogradilišta Viktor Lenac te Končar Elektroindustrije zabilježile rast cijena od 1,2 posto i 0,7 posto.

Dobitnik dana: Atlantska plovidba +4,15%  m499,90

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -17,52%  33,48

CROBEX +0,06% 1.846,19

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.