TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi uz male promjene zaključili u crvenom, najveći gubitnik Uljanik

Bionic
Reading

Povišena likvidnost je obilježila početak tjedna na Zagrebačkoj burzi, dok su indeksi zaključili u crvenom s malim pomacima. Indeks CROBEX je oslabio neznatnih 0,02 posto na 1.840,5 bodova, dok je njegova uža inačica indeks CROBEX10 kliznuo blagih 0,1 posto

Od sektorskih indeksa, u crvenom je zaključio jedino indeks turističkog sektora, s padom od 0,1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora, koji je ojačao 2,7 posto.

Ukupno je protrgovano oko 13,6 milijuna kuna, a milijunski promet su ostvarila samo dva izdanja. Najaktivnije izdanje su bile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su uz 2,4 milijuna kuna u blok trgovanju ostvarile dodatnih 3 milijuna kuna u redovnom trgovanju, pri čemu su oslabile 0,9 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Milijunski promet su ostvarile još samo dionice Končara, koje su u blok transakcijama prikupile 3,4 milijuna kuna. Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Uljanika, koja je potonula 26,7 posto nakon što je otvoren stečajni postupak nad tvrtkom kćeri Uljanik Brodogradilište.

Loš dan su imale i dionice Hotela Tučepi i Optima Telekoma, čije su cijene oslabile 3,6 posto. S druge strane, dionice Atlantske plovidbe su ojačale 5,3 posto, dok su dionice Đure Đakovića i Excelsa nekretnine porasle 4,3 posto i 2,6 posto.

Dobitnik dana: Atlantska plovidba +5,30% 298,00 kn

Gubitnik dana: Uljanik -26,67% 0,55 kn

CROBEX: -0,02% 1.840,47 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.