TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi pocrvenili na zadnji dan sezone objave rezultata kompanija

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na domaćem tržištu kapitala jučer je bio zadnji dan za objavljivanje kvartalnih financijskih izvještaja, što je ujedno i obilježilo dan. Dionički indeksi su dan zaključili u crvenom, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 oslabili oko 0,6 posto

Likvidnost u redovnom prometu je potonula na 4,1 milijun kuna, što je skromno i za ove ljetne dane, ali je zato dodatna blok transakcija dionicom HT-a u iznosu od 3,3 milijuna kuna podigla cijelu likvidnost.

U redovnom trgovanju je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere sa 1,5 milijuna kuna prometa, što je ujedno bio jedini milijunaš, te joj je cijena pri tome pala oko 2,6 posto, nakon nešto slabijih rezultata.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ostala izdanja su imala ispod pola milijuna kuna prometa, gdje možemo izdvojiti dionicu Atlantske plovidbe, koja je na oko 280 tisuća kuna prometa upisala rast cijene od 1,5 posto.

Dobru izvedbu je imala dionica Hotela Haludovo sa skokom cijene od gotovo 10 posto, a sa rastom nastavlja i dionica Petrokemije, koja je jučer porasla dodatnih 8,8 posto. Među gubitnicima možemo izdvojiti dionicu Zagrebačke burze, koja je jučer potonula 8,5 posto.

Dobitnik dana: Hoteli Haludovo +9,78% 4,04 kune

Gubitnik dana: Zagrebačka burza -8,54% 15,00 kuna

CROBEX: -0,61% 1.911,58 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!