ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi se vratili u zeleno uz skroman promet, dobitnik dana Jadroplov

Bionic
Reading

U petak su se glavni dionički indeksi vratili u zeleno, no likvidnost je značajno oslabila u odnosu na prethodne dane. CROBEX je tako ojačao 0,4 posto dok je njegova uža inačica CROBEX10 porasla za 0,5 posto

Među sektorskim indeksima najbolje je prošao indeks prehrambenog sektora s porastom od 1 posto, dok je indeks građevinskog sektora pao za 1,1 posto.

Promet na burzi je iznosio 3,3 milijuna kuna, što je najmanja likvidnost u ovome tjednu. Najviše se trgovalo dionicom Valamar Riviere koja je s prometom nešto višim od 700 tisuća kuna oslabila 0,3 posto. Pratila je je dionica Podravke s 600 tisuća kuna transakcija i rastom od 1 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titulu pobjednika dana odnijela je dionica Jadroplova koja je sa skokom od 7,5 posto djelomično nadoknadila gubitke iz prethodnog dana. Dobre rezultat imala je dionica Viro Tvornica Šećera s rastom od 6,8 posto, kao i dionica Alpha Adriatic s plusom od 6,7 posto. S druge strane među gubitnicima su se našle dionice INGRE s padom od 1,8 posto, te dionica HPB-a oslabivši 0,8 posto.

Dobitnik dana: Jadroplov +7,41%  58,00

Gubitnik dana: INGRA -1,8%  9,82

CROBEX 0,37% 1.993,37