Zagrebačka burza

Indeksi se vratili u zeleno, likvidnost i dalje skromna

Indeksi u plusu

Indeksi u plusu

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U srijedu se na Zagrebačkoj burzi nastavilo vrlo skromno trgovanje, dok su se indeksi vratili u pozitivan teritorij. Indeks CROBEX je ojačao 0,4 posto na 1.877,71 bodova, što je njegov četvrti rast u pet dana trgovanja, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,8 posto

Najviše je profitirao indeks transportnog sektora, i to s rastom od 0,6 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 1,4 posto. Ukupan dionički promet se zadržao na skromnim razinama, te je iznosio oko 4,9 milijuna kuna.

Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 909 tisuća kuna ojačale 1,4 posto, nakon što je kompanija objavila da pokreće program otkupa vlastitih dionica. Aktivno se trgovalo i dionicama Arena Hospitality Grupe, čija je cijena ojačala 0,2 posto na prometu od 858 tisuće kuna, a u stopu ih slijede dionice Vira s prometom od 850 tisuća kuna i rastom cijene od devet posto, čime su pokupile titulu dobitnika dana. Više od pola milijuna kuna prometa su ostvarile još dionice Valamar Riviere, ojačavši pri tome jedan posto.

Uz Viro kao dobitnika dana, dobre izvedbe su imale i dionice Jadroagenta te Končar-Elektroindustrije, koje su ojačale redom dva posto i 1,9 posto.

Na strani gubitnika, dionica Dalekovoda je potonula 4,1 posto, redovna dionica Končar distributivnih i specijalnih transformatora 3,3 posto, dok su dionice Maistre zabilježile pad cijene od 2,7 posto.

Dobitnik dana     Viro     +8,97%     340,00

Gubitnik dana     Dalekovod      -4,13%     23,00

CROBEX     +0,36%     1.877,71

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!