ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi se vratili u zeleno, dobitnik dana Jadran

Jadran Crikvenica

Jadran Crikvenica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jadran Crikvenica

Na domaćem tržištu kapitala je u utorak vladao pozitivan sentiment, indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama

Nakon tri uzastopna dana pada, indeks CROBEX je ojačao 0,8 posto, pri čemu je zaključio na 1.747,60 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva trgovinska tjedna. Uži indeks CROBEX10 je porastao 0,6 posto na 1.012,56 bodova, dok je od sektorskih indeksa dobitnike predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 1,3 posto. U negativnom je zaključio jedino indeks transportnog sektora, koji je potonuo snažnih 7,3 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupan dionički promet je ojačao, ali se i dalje radi o skromnim razinama, s obzirom da je protrgovano svega 4,8 milijuna kuna. Najaktivnije izdanje su bile povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 890 tisuća kuna ojačale 0,7 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Atlantic Grupe, čija je vrijednost porasla 0,9 posto na prometu od 867 tisuća kuna, a slijede ih dionice Podravke, s prometom od 781 tisuće te rastom cijene od 1,6 posto.

Ipak, titulu dobitnika dana je pokupila dionica Jadrana, koja je porasla 5,8 posto, dok su dobre izvedbe imale još i dionice Zagrebačke banke i Dalekovoda, čije su cijene ojačale redom 1,8 posto i 1,5 posto.

Na strani gubitnika, dionice Varteksa su oslabile 4,6 posto, dok su dionice Optima Telekoma i Liburnia Riviera Hotela izgubile redom 2,3 posto i 1,9 posto.

Dobitnik dana: Jadran +5,77% 16,50 kn

Gubitnik dana: Varteks -4,58% 14,60 kn

CROBEX: +0,76% 1.747,60 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!