TRŽIŠTA KAPITALA

Indeksi se vratili u negativno područje, Adris u fokusu

Adris

Adris

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Adris

Domaće tržište kapitala je u petak svjedočilo negativnim promjenama dioničkih indeksa, a ionako skromna likvidnost je dodatno oslabila. Indeks CROBEX je nakon pet uzastopnih dana rasta oslabio 0,3 posto na 1.836,5 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10, oslabio neznatnih 0,02 posto.

Svi sektorski indeksi su zabilježili pad vrijednosti, a najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 4,6 posto

Ukupan dionički promet je iznosio svega 3,4 milijuna kuna, a najviše se trgovalo povlaštenim dionicama Adrisa, koje su s prometom od 1,3 milijun kuna bile ujedno i jedini milijunaš, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 445 kuna. Nešto aktivnije su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 567 tisuća kuna ojačale 1 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Od aktivnijih izdanja,najveći cjenovni pad su ostvarile dionice Đure Đaković Grupe, koje su potonule 6,3 posto, a slijede ih dionice Jadrana i Zagrebačke banke, koje su oslabile redom 5,1 posto i 1,6 posto. Na strani dobitnika, dionice Hotela Medora su uzletjele 7,4 posto, dok su redovne dionice Adrisa ojačale 1,6 posto.

Dobitnik dana: Medora +7,41% 14,50 kn

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -6,25% 15,00 kn

CROBEX: -0,29% 1.836,52 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!