dan na burzi

Indeksi se vratili u crveno, brodari glavni gubitnici dana

Bionic
Reading

Nakon dana predaha u zelenom teritoriju, domaće tržište kapitala u četvrtak je ponovno svjedočilo negativnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je dionička likvidnost ojačala, ali na skromnu razinu. Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica, CROBEX10, izgubili su 0,5 posto na vrijednosti, dok je kod sektorskih indeksa gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, s padom od 5,5 posto. Loš dan imale su i dionice građevinskog sektora, čiji je indeks oslabio 2,7 posto

Ukupno je protrgovano oko 6,6 milijuna kuna, pri čemu su milijunske promete premašila dva izdanja. Najviše se trgovalo povlaštenim dionicama Adrisa, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna izgubile 0,9 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma s prometom od 1,1 milijun kuna i rastom cijene od 0,6 posto.

Nadomak milijunskom prometu bile su dionice Čakovečkih mlinova, koje su uzletjele 6,5 posto na prometu od 949 tisuća kuna, čime su pokupile titulu dobitnika dana.

Dobar dan imale su i dionice Turisthotela, koje su ojačale 1,7 posto, te dionice Optima Telekoma, koje su porasle 1 posto. Na strani gubitnika, od aktivnijih su izdanja predvodile dionice brodara Atlantske plovidbe i Tankerske Next Generation, s padom cijena od 3,7 posto i 2,9 posto. Slijede ih dionice Valamar Riviere, koje su oslabile 1,3 posto.

Dobitnik dana Čakovečki mlinovi +6,45% 6.600,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -3,68% 445,00

CROBEX -0,45% 1.872,95

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.