TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi prekinuli trodnevnu negativnu seriju uz vrlo nisku likvidnost

burza

burza

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Nakon tri uzastopna dana pada, domaće tržište kapitala se u četvrtak vratilo u pozitivan teritorij, pri čemu su dionički indeksi zabilježili blagi rast, dok je ionako skromna likvidnost dodatno oslabila .

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10, su ojačali 0,2 posto, pri čemu se CROBEX nije uspio vratiti iznad 1,800 bodova. Najveći rast među sektorskim indeksima je ostvario indeks transportnog sektora, i to od gotovo 3 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi prehrambenog i građevinskog sektora, s padovima od 0,6 posto i 0,5 posto.

Dionički promet je iznosio skromnih 3,3 milijuna kuna, pri čemu su jedino dionice Podravke ostvarile milijunski promet, te su na 1,1 milijun kuna ostvarenog prometa zaključile nepromijenjeno. Nešto aktivnije su bile i dionice Zagrebačke banke, koje su na prometu od 621 tisuću kuna oslabile 0,3 posto.

Loše izvedbe su imale i dionice HUP Zagreba, čija je cijena izgubila 3,1 posto na vrijednosti, te dionice Hrvatskog Telekoma, koje su oslabile 0,3 posto.

S druge strane, titula dobitnika dana je pripala dionici Optima Telekoma, koja je uzletjela 5,7 posto, a slijede ih dionice Dalekovoda i Valamar Riviere, s cjenovnim skokom od 2,8 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana Optima Telekom +5,67% 2,05

Gubitnik dana HUP Zagreb -3,13% 3.100,00

CROBEX +0,19% 1.799,80

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!