ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi prekinuli negativan niz, likvidnost dodatno oslabila

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Cropix / Autor: Siniša Sunara

Domaće tržište kapitala se u četvrtak vratilo u pozitivan teritorij, indeksi su nakon tri uzastopna dana pada blago porasli, ali je ionako skromna likvidnost dodatno oslabila.Sva tri dionička indeksa su ojačala 0,2 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.825,5 bodova. Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, s rastom vrijednosti od 1,5 posto, a gubitak je uknjižio jedino indeks transportnog sektora, koji je oslabio neznatnih 0,1 posto

Ukupan dionički promet je iznosio svega 3,1 milijun kuna, dok niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. Najbliže tome su bile dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 825 tisuća kuna, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 150,50 kuna, a slijede ih dionice Ericsson Nikola Tesle, koje su na prometu od tek 321 tisuće kuna zabilježile pad cijene od 0,9 posto.

Najveći rast cijene od aktivnijih izdanja su ostvarile dionice Atlantic Grupe, koje su porasle 2,9 posto, a dobar dan su imale i dionice Dalekovoda i Plave lagune, s rastom cijena od 1,8 posto i 1,1 posto.Na strani gubitnika, redovne dionice Adrisa su oslabile 2,9 posto, dok su dionice Zagrebačke banke kliznule 0,7 posto.

Dobitnik dana Atlantic Grupa +2,94% 1.050,00

Gubitnik dana Adris -2,91% 500,00

CROBEX +0,24% 1.825,51

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!