TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi prekinuli negativan niz, dobitnik dana Otpima Telekom

Optima telekom

Optima telekom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Optima telekom

Nakon pet uzastopnih dana u crvenom, domaće tržište kapitala se u srijedu vratilo u zeleni teritorij. Indeksi su ojačali, kao i likvidnost. Oba indeksa, CROBEX, te njegova uža inačica CROBEX10, porasli su 0,7 posto. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s rastom od 5,7 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, i to s blagim padom od 0,04 posto

Ukupan dionički promet iznosio je oko 10,9 milijuna kuna, od čega je 2,2 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma.

U redovnom trgovanju najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna oslabile 0,9 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,5 milijuna kuna ojačale 1 posto, a među milijunaše se ugurala još i dionica Optima Telekoma, s prometom od milijun kuna. Pri tome je uknjižila svoj sedmi uzastopni dan rasta, ojačavši 5,3 posto, čime je pokupila titulu dobitnika dana.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Dobre izvedbe imale su i dionice Atlantske plovidbe, čija je cijena ojačala 3,9 posto, te dionice Končar Elektroindustrije, koje su porasle 3 posto. Na strani gubitnika, dionice Brodogradilišta Viktor Lenac izgubile su 3,6 posto na vrijednosti, dok su dionice Kraša i redovne dionice Adrisa oslabile 1 posto.

Dobitnik dana:  Optima Telekom +5,34%  4,34 kune

Gubitnik dana:  Brodogradilište Viktor Lenac  -3,60%  5,35 kuna

CROBEX:  +0,65%  1.858,73 boda

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!