TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ponovno u zelenom, Hrvatski Telekom najlikvidniji

Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Domaće tržište kapitala se u utorak vratilo u pozitivan teritorij, indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost oslabila. Indeks CROBEX je s rastom od 0,2 posto uspio nadoknaditi jučerašnji pad, pri čemu je zaključio na 1.846,86 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva mjeseca. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,5 posto na 1.074,27 bodova, a od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks sektora industrije, s rastom od 1,3 posto.

Ukupan dionički promet je oslabio na oko 7,4 milijuna kuna. U fokusu ulagača su bile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su uz ostvarenih 2,4 milijuna kuna u blok trgovanju, ostvarile i dodatnih 1,7 milijuna kuna redovnog prometa, pri čemu je dionica ojačala 0,3 posto. Više od pola milijuna kuna prometa ostvarile su još samo dionice Končar-Elektroindustrije, čija je cijena na prometu od 714 tisuća kuna zabilježila rast od 2,1 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila ipak dionica HTP Korčule, čija je cijena skočila 7,1 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Đure Đaković Grupe, Plave lagune i Atlantic Grupe, koje su ojačale redom 4,7 posto, 2,4 posto i 2,1 posto. Na strani gubitnika, dionice Zagrebačke banke su izgubile 3,3 posto na vrijednosti, dok su dionice Liburnia Riviera Hotela i Kraša obje oslabile 1,4 posto.

Dobitnik dana HTP Korčula +7,14% 60,00

Gubitnik dana Zagrebačka banka -3,33% 58,00

CROBEX +0,18% 1.846,43

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!