ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi ponovno u crvenom, gubitnik dana Đuro Đaković

Bionic
Reading

Negativan sentiment na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u četvrtak, dionički indeksi su zabilježili drugi uzastopni dan pada, a likvidnost je ojačala

Oba indeksa, CROBEX i CROBEX10 su oslabili 0,6 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.729,9 bodova. Također, i svi sektorski indeksi su zaključili u crvenom, a gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je potonuo 3,4 posto.

Dionička likvidnost se i više nego udvostručila u odnosu na prethodni trgovinski dan te je protrgovano oko 12,5 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od 3 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 372 kune. Aktivne su bile i dionice Atlantic Grupe, s prometom od 2,6 milijuna kuna te rastom cijene od 0,9 posto, a milijunski promet su ostvarile još dionice Arene, čija je cijena kliznula 0,6 posto na prometu od 1,9 milijuna kuna.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titulu gubitnika dana od aktivnijih izdanja je pokupila dionica Đure Đaković Grupe, koja je potonula 8,1 posto, a loše izvedbe su imale i dionice Atlantske plovidbe i Končar-Elektroindustrije, s padom cijena od 6,8 posto i 2,7 posto.

Na strani dobitnika, uz već spomenute dionice Atlantic Grupe, našle su se i dionice Dukata i Croatia osiguranja, koje su ojačale redom 2,5 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana: Dukat +2,50% 410,00 kn

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -8,11% 11,90 kn

CROBEX: -0,64% 1.729,87 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.