ZAGREBAČKA BURZA

Dionički indeksi opet u minusu, gubitnik dana Institut IGH

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u petak nastavilo u crvenom te su dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 izgubili 0,3 posto i 0,4 posto. Nakon što je srijedu CROBEX poskočio 0,8 posto, uslijedila su dva uzastopna dana pada, što je donijelo jedanaesti dan pada u zadnjih dvanaest trgovinskih dana

Likvidnost se malo popravila u odnosu na dva prethodna trgovinska dana te je prikupljeno gotovo 8 milijuna kuna, uz dva milijunaša u redovnom trgovanju.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Atlantic Grupe, koja je na nešto ispod 2 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od oko 1 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Povlaštena dionica Adrisa je prikupila 1,7 milijuna kuna prometa te pri tome kliznula 0,2 posto u crveno. Iznad 600 tisuća kuna prometa prikupile su još dionice Hrvatskog Telekoma, uz pad cijene od 1,9 posto, kao i dionice Podravke, koje su stagnirale cijenom na 343 kune.

Od sektora, na udaru je najviše bio transportni sektor, no titula gubitnika dana ipak ide dionici Instituta IGH, koja je pala 4,4 posto te joj je to drugi uzastopni dan pada nakon serije od tri uzastopna dana snažnog rasta.

Na strani dobitnika se izdvajaju građevinari Tehnika i Dalekovod koji su porasli 6,5 posto i 5,5 posto.

Dobitnik dana: Tehnika +6,47% 74,00 kn

Gubitnik dana: Institut IGH -4,38% 153,00 kn

CROBEX: -0,27% 1793,99 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.