TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ojačali, Atlanic Grupa u fokusu

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala u utorak je vladalo pozitivno ozračje, dionički indeksi su ojačali te povratili izgubljenu vrijednost od dana prije, dok je likvidnost porasla na krilima blok trgovanja.

Indeks CROBEX je ojačao 0,7 posto na 1.726,5 bodova, dok su uži indeks CROBEX10 te širi tržišni indeks CROBEXplus kraj dana dočekali s rastom od 0,9 posto i 0,8 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije zaključio u negativnom teritoriju, s blagim padom od 0,1 posto, dok je najviše profitirao indeks prehrambenog sektora, koji je uzletio 4 posto.

Ukupna dionička likvidnost je iznosila 8,7 milijuna kuna, pri čemu su se u fokusu investitora našle dionice Atlantic Grupe, koje su uz prikupljenih 2,6 milijuna kuna u blok trgovanju, prikupile i dodatnih 2,9 milijuna kuna u redovnom trgovanju, te pri tome ojačale 1,6 posto. One su ujedno bile i jedini milijunaš u trgovanju, a slijede ih dionice Končar D&ST, koje su na prikupljenih 723 tisuće kuna prometa potonule 4,6 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Vira, čije je cijena uzletjela 12,8 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice AD Plastika i Hrvatskog Telekoma, koje su porasle redom 2,5 posto i 1,1 posto. Na strani gubitnika, uz već spomenute dionice Končar D&ST, loš dan su imale i dionice Maistre, čije je cijena oslabile 3 posto, te dionice Dalekovoda, koje su izgubile 1,6 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana         Viro                              +12,77%                 31,80

Gubitnik dana         Končar D&ST             -4,58%                     1.250,00

CROBEX                +0,68%                       1.726,52