TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavili u pozitivnom ritmu uz nešto nižu likvidnost

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Domaće tržište kapitala u četvrtak je nastavilo u pozitivnom ritmu, iako nešto blažim tempom, s obzirom da su dionički indeksi blago ojačali, dok je likvidnost, u nedostatku blok trgovanja, oslabila.

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10 su ojačali 0,2 posto, dok je širi tržišni indeks zabilježio još blaži rast od 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks turističkog sektora zaključio u zelenom, i to s rastom od 0,7 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, koji je izgubio 1,2 posto na vrijednosti.

Ukupno je protrgovano nešto više od 10 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila tri izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Dalekovoda, koje su na prometu od 2,1 milijun kuna izgubile 2,8 posto na vrijednosti. Milijunski promet su prikupile i dionice Podravke, koje su na prikupljenih 1,2 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno, a slijede ih dionice Optima Telekoma, s prometom od 1,1 milijun kuna i rastom cijene od 4,5 posto.

Titulu dobitnika dana od aktivnijih izdanja je pokupila dionica Jadroagenta, čija je vrijednost uzletjela 8,7 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Privredne Banke Zagreb i Hrvatske poštanske banke, koje su ojačale redom 3,1 posto i 2,6 posto.

S druge strane, dionice Visa su potonule 8,5 posto, dionice Ingre su kliznule 1,6 posto, dok su dionice Tankerske Next Generation oslabile 1,5 posto.

Dobitnik dana Jadroagent +8,70% 1.500,00

Gubitnik dana Vis -8,54% 7,50

CROBEX +0,18% 1.804,68

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!