TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavili s minimalnim promjenama, HT u središtu interesa ulagača

Bionic
Reading

Trgovanje bez nekog jasnog trenda nastavilo se i u petak, dionički indeksi su zaključili s neznatnim promjenama, a likvidnost je ostala i dalje niska

Indeks CROBEX je zaključio na 1.608,9 bodova, što predstavlja rast od 0,03 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao minimalnih 0,01 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks turističkog sektora, s rastom nešto manjim od 1 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi prehrambenog i građevinskog sektora, pri čemu su potonuli redom 2,1 posto i 2 posto.

Dionička likvidnost je nešto porasla, ukupno je protrgovano nešto više od 4 milijuna kuna. U fokusu ulagača našle su se dionice Hrvatskog Telekoma, koje su ujedno s prikupljenih 1,2 milijuna kuna bile i jedini milijunaš, a pri tome su kliznule 0,3 posto. Slijede ih dionice Zagrebačke banke s prometom od tek 333 tisuće kuna i rastom cijene od 0,4 posto.

Titulu dobitnika dana pokupila je dionica Đuro Đaković Grupe, čija je cijena porasla 2,9 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Končar Elektroindustrije i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 2,5 posto i 1,3 posto.

S druge strane, dionice Vira potonule su 7,8 posto nakon obavijesti o blokadi računa, a slijede ih dionice Instituta IGH i AD Plastika, s padom cijena od 2,6 posto i 1,9 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +2,88% 4,64 kn

Gubitnik dana: Viro -7,84% 47,00 kn

CROBEX: +0,03% 1.608,86 bodova

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.