zagrebačka burza

Indeksi nastavili pozitivan niz, hotelijeri u fokusu

Bionic
Reading

Pozitivan sentiment s kraja prošlog tjedna na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u ovom tjednu, dionički indeksi su zabilježili još veći rast, a likvidnost je ojačala

Indeks CROBEX je zabilježio rast od 0,7 posto, zaključivši na 1.877,51 bodova, što jer njegov najviši dnevni rast u posljednja dva tjedna te najviša razina od polovice svibnja, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,5 posto.

Sektorski gledano, jedino je indeks sektora industrije imao loš dana, pri čemu je oslabio 0,2 posto, dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora s rastom vrijednosti od 0,5 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je nešto manje od 9 milijuna kuna, a u fokusu investitora su bile turističke dionice. Najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe, čije je cijena ojačala 0,4 posto na prometu od 3,6 milijuna kuna. Aktivno se trgovao i dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna zabilježile rast cijene od 1,1 posto. Među aktivnijim izdanjima našle su se i dionice Končar-Elektroindustrije, koje su na prometu od 605 tisuća kuna ojačale 0,7 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Atlantske plovidbe, koja je uzletjela 7,7 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Peveca te Hotela Tučepi, s rastom cijena od 5,8 posto i 5 posto.

Na strani gubitnika, dionice Atlantic Grupe su zabilježile pad vrijednosti od 1,1 posto, dok su dionice Liburnia Riviera Hotela i Ericsson Nikola Tesle kliznule redom 0,5 posto i 0,2 posto.

Dobitnik dana     Atlantska plovidba     +7,69%     420,00

Gubitnik dana     Atlantic Grupa     -1,08%      767,10

CROBEX     +0,69%     1.877,51

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE