ŠOKIRANI ZAPOSLENICI

Ina želi srezati plaće radnicima na crpkama za 40 posto

benzin, gorivo, ina

benzin, gorivo, ina

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Uprava Ine prije tjedan dana sindikatima je prezentirala studiju prema kojoj su plaće radnika na benzinskim postajama Ine za 35 do 40 posto veće nego u konkurentskim tvrtkama te da bi za toliko trebale biti smanjene plaće za tri tisuće zaposlenika na tim radnim mjestima, piše Slobodna Dalmacija

Predsjednica Sindikata radnika Ine i društva Ine (Inaš) Maja Rilović potvrdila je kako je točno da već sedam dana traju pregovori Uprave Ine i sindikata o prijedlogu Uprave da se od početka iduće godine radnicima na benzinskim postajama smanji plaća.

'Sindikati ne pristaju na takav prijedlog, ne samo zato što Ina ostvaruje iznimno velik profit, već i zato što su zaposlenici Ine uvijek imali oko 30 posto veće plaće od svojih konkurenata i nema razloga da se to promijeni', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Rilović.

Kolektivni ugovor u Ini traje do kraja ove godine, ali se primjenjuje još šest mjeseci nakon toga roka.

Ministra gospodarstva Đuro Popijač, uz ograda kako još nije dobio službenu informaciju, kazao je kako smatra da nema razloga za smanjivanje plaća.

'Trenutačni poslovni rezultati Ine nisu takvi da bi ljudima trebalo smanjivati plaće, kao što više ne bi trebalo dolaziti do smanjivanja broja radnika, što je slučaj otkad je Mol dobio većinska upravljačka prava', rekao je Popijač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi