MOGUĆ I PREKID ISPORUKE

Ina pokrenula prisilnu naplatu duga od Diokija

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.07.2011 09:06
  • Objavljeno 13.07.2011 u 09:01
dioki radnik

dioki radnik

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Ina je pokrenula postupak prisilne naplate više od 68 milijuna kuna koje joj Dioki duguje za isporučeni etan i za isporučeni prirodni plin

Pokrenut je postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja u iznosu od više od 68 milijuna kuna društva Dioki prema Ini d.d. za isporučeni etan te Prirodnom plinu d.o.o. za isporučeni prirodni plin, navodi se u priopćenju Ine.

Kao sljedeći korak, razmatra se i mogućnost obustave isporuke etana i prirodnog plina, poručuju iz Ine.

Ističu da je Ina 'bila maksimalno fleksibilna u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom INA ima dug partnerski odnos, te je, unatoč kontinuirano visokim potraživanjima u posljednje dvije godine od strane Diokija, nastavljeno s redovnom isporukom prirodnog plina i etana Diokiju'.

'Pokrenuti su intenzivni razgovori u okviru kojih od strane Diokija nije ponuđeno prihvatljivo rješenje niti je Dioki do danas podmirio svoja dugovanja. U tom smislu, ovo je nužan poslovni potez kako bi INA zaštitila vlastito poslovanje', navodi se u priopćenju Ine.

Ina je postupak prisilne naplate dugovanja Diokija prema Ini i Prirodnom plinu pokrenula i u drugoj polovici svibnja prošle godine, no dvije su kompanije u lipnju 2010. izvijestile da su dogovorile način otplate duga i postigle dogovor oko daljnje isporuke prirodnog plina Diokiju, uz uvjet da Dioki na vrijeme podmiruje svoje tekuće obveze.

Dugovanja Diokija, tvrtke u vlasništvu Roberta Ježića, u svibnju prošle godine iznosila su više od 120 milijuna kuna.

Dio obveza iz prošlogodišnjeg sporazuma podmiren je krajem 2010. kada su Ina i Dioki sklopili ugovor o kupoprodaji terminala za ukapljeni naftni plin u Zagrebu (UNP-terminal).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi