REZOVI ZA SPAS

Imunološki zavod otpustit će 110 ljudi

injekcija

injekcija

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/24sata

Do kraja godine iz Imunološkog zavoda mora otići najmanje 110 ljudi, što je oko trećine današnjih zaposlenika. Na prvoj listi za otkaz u nekad slavnoj državnoj kompaniji za proizvodnju cjepiva, koja je u posljednjih nekoliko godina zrela za stečaj, našlo se samo 40 djelatnika koji imaju uvjete za mirovinu, a ostalih 70 radnika pridružit će se vojsci nezaposlenih hrvatskih građana

Davorin Gajnik, direktor Imunološkog zavoda koji je s drastičnim rezovima počeo ni dva mjeseca nakon što ga je Vlada imenovala na to mjesto, tvrdi da bez rješavanja problema viška zaposlenika tvrtka nije mogla opstati. Toga su svjesni i sindikati koji su pristali na naš program zbrinjavanja viška radnika. Općenito vrlo dobro surađujemo.

Tvrtka je poštovala kolektivni ugovor prema kojem će svaki radnik dobiti pola bruto plaće za svaku godinu provedenu u Imunološkom zavodu. Oni koji idu u punu mirovinu dobit će 25 tisuća kuna otpremnine, oni koji su pristali na prijevremeno umirovljenje 50 tisuća kuna", otkriva direktor za Poslovni dnevnik uz napomenu da će u novoj sistematizaciji koja se upravo radi morati otići još jedan manji broj ljudi.

Gajnik ipak s optimizmom govori o budućnosti tvrtke. Imunološki je zavod, naime, nakon dugogodišnjeg iščekivanja konačno dobio jamstva od države za sanacijski kredit, što će biti baza za stabiliziranje poslovanja i povratak na tržište, te eventualni ulazak strateškog partnera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi