DOKAPITALIZACIJA

IGH kroz IPO prikuplja 201,4 milijuna kuna

13.03.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Institut IGH sazvao je glavnu skupštinu za 26. travnja i na njoj će se odlučivati o povećanju temeljenog kapitala tvrtke, pri čemu bi se trebala dokapitalizirati za najviše 201,4 milijuna kuna

Prema prijedlozima, temeljni kapital društva trebao bi se povećati sa 63,43 milijuna kuna za iznos od najviše 106 milijuna kuna, na najviše 169,432.000 kuna, stoji u pozivu na skupštinu.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu, izdavanjem najviše 265 tisuća novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 400 kuna. Pojedinačna cijena novoizdanih dionica utvrđena je u iznosu od 760 kuna

Uprava i Nadzorni odbor predložili su cijenu upisa novih dionica uz diskont od 23,92 posto, uvažavajući prosječnu cijenu dionice na Zagrebačkoj burzi u 30 dana koji su prethodili danu odluke Uprave i Nadzornog odbora, stoji u pozivu.

Povećanje temeljnog kapitala provodit će se javnom ponudom dionica uplatom u novcu, uz djelomično isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, uvjetom uplate za upisane dionice iznosa koji po ulagatelju ne smije biti manji od 50 tisuća eura prema srednjem tečaju HNB-a na dan uplate za upisane dionice.

Upis i uplata novih redovnih dionica vršit će se u dva kruga, a u prvom krugu pravo upisa imaju postojeći dioničari koji imaju evidentirane dionice u SKDD-u na dan objave poziva za glavnu skupštinu u Narodnim novinama. U prvom krugu dionice se upisuju i uplaćuju u roku 15 dana od dana objave poziva za upis dionica u prvom krugu. Postojećim dioničarima omogućit će se upis i uplata dionica do 100 posto ukupnog broja ponuđenih dionica.

U drugom krugu pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane u prvom krugu, po postojećim dioničarima, imaju pravne ili fizičke osobe koje upis i uplatu dionica u drugom krugu mogu izvršiti u roku pet dana od dana objave javnog poziva na upis u drugom krugu.

Uzimajući u obzir cijenu po kojoj će se nove dionice izdavati i njihov maksimalan broj, IGH će se dokapitalizirati za najviše 201,40 milijuna kuna. Posljednja cijena dionice IGH danas je na Zagrebačkoj burzi iznosila 949,99 kuna, pri čemu tržišna kapitalizacija tvrtke iznosi 150,64 milijuna kuna.