RADNI RUČAK

HUP pozdravlja reformu javne nabave, ali traže i druge promjene

06.12.2016 u 14:52

Bionic
Reading

Na radnom ručku HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika na kojem se govorilo o aktualnim gospodarskim temama danas je gostovala potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić, a u središtu rasprave s poslodavcima bili su porezna reforma i Zakon o javnoj nabavi kao i očekivanja za sljedeću godinu

Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, pozdravio je donošenje novog Zakona o javnoj nabavi. 'Zadovoljni smo što je upravo na našu inicijativu nužnost usklađivanja Zakona o javnoj nabavi s EU direktivama iskorištena za njegove cjelovitije promjene kako bismo dobili kvalitetniji i učinkovitiji sustav javne nabave', rekao je.

Glavni direktor HUP-a osvrnuo se i na poreznu reformu upozorivši kako poslodavci uz nju vrlo brzo očekuju i druge strukturne promjene.

Dalić je kazala kako želi azvijati povjerenje u dijalogu sa poduzetnicima, a takva inicijativa proizlazi iz temeljnih ciljeva Vlade – podržavanja gospodarskog rasta i poduzetničke klime, što će rezultirati boljim i privlačnijim poslovnim okruženjem.

'Svi planovi ministarstva gospodarstva usmjereni su osnaženju makroekonomskih efekata koje očekujemo od porezne reforme. Primjećujemo kretanja prema zaposlenosti i jačanju tržišta rada što je iznimno dobro i iznimno važno. Kada pogledamo rast BDP-a u trećem kvartalu ne možemo biti zadovoljni dinamikom rasta investicija i izvoza, a upravo se oni tiču konkurentnosti i kvalitete poslovanja', rekla je Dalić.