TURIZAM NA DLANU

HTZ aplikacija Croatia.hr za 'pametne telefone'

27.07.2011 u 17:26

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je mobilnu aplikaciju Croatia.hr za Nokia mobilne telefone temeljene na Symbian 3 operacijskom sustavu, te za iPhone/iPod Touch uređaje i mobilne telefone pokretane sustavom Android, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a

Ta aplikacija, kako ističu iz HTZ-a, omogućava jednostavan pregled i korištenje sadržaja preuzetih sa službenog weba HTZ-a (www.hrvatska.hr), pristup općim informacijama o Hrvatskoj, njenim prirodnim i kulturnim ljepotama, aktivnostima, turističkim regijama, manifestacijama, smještajnim kapacitetima u 'malim' i 'velikim' hotelima, kampovima, svjetionicima i drugo.

Zanimljivost je da aplikacija može raditi i u 'offline' načinu rada bez pristupa internetu kako bi turistima svi sadržaji bili dostupni i dok su na putovanju bez dodatnih troškova prijenosa podataka.

S ciljem što učinkovitije promocije HTZ time otvara novi marketinški kanal putem kojeg će krajnjim korisnicima na jednostavan i brz način približiti i učiniti dostupnom hrvatsku turističku ponudu.

Aplikacije je izradila zagrebačka tvrtka Pet Minuta, specijalizirana za izradu mobilnih aplikacija za sve platforme, a same aplikacije su dane na besplatno preuzimanje.

Verzija za Nokia mobilne telefone dostupna je u Nokia Ovi Storeu na http://store.ovi.com/content/160382.

Android verzija aplikacije dostupna je u Android Marketu na adresi https://market.android.com/details?id=eu.fiveminutes.htz, a aplikacija za iPhone bit će dostupna putem iTunes online trgovine po završetku procedure objave.