AKTIVNOSTI IZ 2010.

HT predstavio Izvješće o odgovornom poslovanju

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 17.05.2011 13:59
  • Objavljeno 17.05.2011 u 13:45
Ivica Mudrinić

Ivica Mudrinić

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Hrvatski Telekom (HT) danas je u svojoj središnjici u Zagrebu predstavio Izvješće o odgovornom poslovanju za 2010. godinu. Radi se o dokumentu u kojem je HT prvi put cjelovito i strukturirano prikazao sve godišnje aktivnosti prema svim dionicima kompanije: korisnicima, zaposlenicima, dobavljačima, kao i društvu u cjelini te zaštiti okoliša

'Ovo izvješće nas svrstava u uzak krug kompanija u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti vizijom o budućnosti, ne samo poslovanja, nego i o budućnosti društva i zemlje u kojoj živimo', istaknuo je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a.

Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), čiji je član odnedavno i HT, ocijenila je da je HT ovim izvješćem napravio velik napredak te da su u njemu na kvalitetan i transparentan način pokrivena sva područja odgovornog poslovanja.

'HT-ovo izvješće usporedivo je s izvješćem bilo koje globalne kompanije. Pohvalno je to da je ono napravljeno bez namjere da ga se zapakira u nekakav reklamni paket. Osobno, ja bih željela još više materijalnih, brojčanih podataka i tablica', navela je Matešić.

U kratkoj prezentaciji pojedinih poglavlja iz Izvješća spomenuto je, kad je riječ o odgovornosti prema društvu, da HT već šest godina usko surađuje s UNICEF-om te da su preko besplatnog broja 060 dosad organizirane 53 humanitarne akcije.

U segmentu odgovornosti prema zaposlenicima, kao posebnost istaknuta je činjenica da u menadžmentu HT-a radi 37 posto žena, dok je hrvatski prosjek svega šest posto.

Odgovornost prema okolišu naše najveće telekom kompanije vidljiva je, naglašeno je, i kroz akciju prikupljanja starih mobilnih uređaja, u kojoj je dosad prikupljeno oko 100.000 mobitela

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi