'ZAJEDNO SMO JAČI'

HT donirao milijun kuna za 27 projekata

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 15.07.2010 13:19
  • Objavljeno 15.07.2010 u 12:15
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Uvijek nam je drago da možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a posebno je važno da smo u akciju uključili sve zaposlene kako bi do izražaja došle njihove inicijative', naglasio je Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Hrvatskog telekoma, na predstavljanju rezultata tradicionalnog natječaja za dodjelu donacija 'Zajedno smo jači'

Povjerenstvo sastavljeno od zaposlenika iz svih dijelova kompanije, vođeno kriterijima prema kojima sadržaji projekata moraju biti humanitarne inicijative od trajne važnosti za društvo, odabralo je 27 projekata za koje je HT izdvojio novčana sredstva u visini od milijun kuna.

Najveći broj predloženih projekata pokriva područja kao što su rad s djecom, starije osobe, socijalno ugrožene skupine i skupine s posebnim potrebama različitih dobi te projekata vezanih uz zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

Na svečanosti je predstavljeno i nekoliko odabranih projekata. Pater Antun Cvek, osnivač udruge Kap dobrote, predstavio je rad udruge koja se bavi brigom o starijim i nemoćnim osobama lošeg materijalnog stanja. Katolička udruga koja okuplja stotinu volontera će doniranih 75.000 kuna iskoristiti za kupnju živežnih namirnica i ogrjeva za napuštene starije i nemoćne osobe.

Jasenka Rajić iz udruge Juraj Bonači zahvalila je na donaciji od 30.000 kuna koju će članovi udruge iskoristiti za izradu polivalentnog igrališta i nabavku dodatnih sportskih rekvizita namijenjenih osobama sa smanjenim intelektualnim sposobnostima.

Uz aktivno sudjelovanje zaposlenika, koji su ove godine predložili čak 198 projekata, Hrvatski telekom je još jednom potvrdio status društveno odgovorne kompanije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi