položen kamen temeljac

Hrvatsko-švedska kompanija Metus gradi tvornicu dizala kod Tomislavgrada

16.07.2021 u 13:08

Bionic
Reading

Temeljni kamen za izgradnju novog pogona hrvatsko-švedske kompanije Metus, u kojoj će se proizvoditi dizala te pružati usluga servisa i održavanja, postavljen je nedaleko Tomislavgrada u BiH

Po riječima izvršnog direktora Metusa BiH Tonija Rosančića, u tvrtki koja će se graditi u poslovnoj zoni Vučilov brig kod Tomislavgrada planira se preseliti sjedište i zaposliti ukupno između 80 i 100 radnika.

U pogonima u Tomislavgradu će se proizvoditi dizala, bit će sjedište za servis i njihovo održavanje te centar za obuku za montažu dizala i drugi segmenti koje Metus već ima u Hrvatskoj.

Početak proizvodnje planiran je za 1. prosinca ove godine, a iz Tomislavgrada će se pokrivati tržište Bosne i Hercegovine te južni dio hrvatskoga Jadrana.

Predsjednik Uprave Metus grupe Tomislav Medić rekao je i kako će se u pogonima u Tomislavgradu proizvoditi dizala koji će se izvoziti u EU i ostatak svijeta. Izrazio je zadovoljstvo što će Metus pomoći lokalnoj zajednici u Tomislavgradu kako bi se zaustavio odlazak mladih iz te sredine.

Metus je kompanija u vlasništvu švedskog investicijskog fonda Sdiptech A.B. Group. Bavi se proizvodnjom i ugradnjom dizala, pokretnih stuba te njihovim servisom i održavanjem. Kompanija je osnovana 1994. godine, a djeluje više europskih i zemalja južne Amerike.