POSAO S HUP-OM

Hrvatski Telekom uveo Hotel TV u dubrovačke hotele Anđelka Leke

26.11.2015 u 14:18

Bionic
Reading

Nakon zagrebačkih hotela Westin, Sheraton, International i Panorama, Hrvatski Telekom implementirao je konvergirano (ICT i telco) rješenje i u novootvorenim dubrovačkim hotelima Sheraton Dubrovnik Riviera te Mlini, priopćeno je u četvrtak iz HT-a

Svi hoteli u vlasništvu su kompanije HUP Zagreb, u većinskom vlasništvu poduzetnika Anđelka Leke, a radi se o jednoj od vodećih kompanija u sektoru turizma i hotelske industrije u Hrvatskoj.

Kako pojašnjavaju u HT-u, nakon prvotnih 1.219 soba u Zagrebu, rješenje Hotel TV realizirano je u novih 399 soba u Dubrovniku. Ono danas obuhvaća više od 80 televizijskih kanala definiranih standardima jedne od najvećih svjetskih kompanija – Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc – s kojom HUP Zagreb kontinuirano surađuje te ide ukorak s globalnim standardima u hotelskoj usluzi.

Osim novih filmova u Videoteci, sada i PayTV donosi novu atraktivnost usluzi te otvara nove mogućnosti za rast prihoda/potrošnje u hotelima.

Hotel TV, rješenje Hrvatskog Telekoma, ujedno je jedino rješenje ove vrste na hrvatskom tržištu s reguliranim autorskim pravima za programe koji se emitiraju gostima hotela.

'Rješenje koje smo implementirali u HUP-ovim hotelima pokazuje našu izvedbenu moć kroz sve faze složenog ICT-projekta: od stvaranja prodajne prilike do implementacije samog rješenja. Ono je dio našeg koncepta e-Hospitality, u kojem, ovisno o konkretnoj potrebi korisnika, kombiniramo praktično sve usluge i tehnologije kojima raspolažemo – fiksne, mobilne i cloud. Hrvatski Telekom se transformira u svojevrsnog digitalnog brokera konvergiranih usluga i naš je put u tom smislu jasan - konvergirana ponuda uz vrhunsku kvalitetu, gdje je upravo kvaliteta taj kritični sastojak nužan za stvaranje pozitivnog korisničkog iskustva i građenje odnosa temeljenog na povjerenju i zdravom poslovnom interesu', istaknuo je Aljoša Pavelin, v.d. direktora Sektora za upravljanje isporukom ICT-rješenja.

Poštujući kvalitetu usluge te njenu kontinuiranu nadogradnju, HUP Zagreb odabrao je Hrvatski Telekom i za realizaciju cjelokupne telefonije u novim hotelima, kao i podatkovnih veza te internetskog pristupa. Implementirana je usluga fiksnog pristupa internetu te je osigurana pokrivenost bežičnim pristupom (wi-fi indoor i outdoor rješenje). Pritom je instalirana oprema vodećih svjetskih proizvođača (Cisco Systems, Samsung, LG i Albis).

Hotelski informacijski sustav u potpunosti je integriran s rješenjima Hrvatskog Telekoma, što vodi krajnjem pojednostavljenju poslovnih procesa te interakciji hotela i gosta, navodi se u priopćenju.