podrška malim i srednjim poduzećima

Hrvatski proizvođač namještaja Prostoria pridružio se Blue Ribbon programu EBRD-a

03.02.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Hrvatski proizvođač namještaja Prostoria pridružio se Blue Ribbon programu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), cilj kojega je pružanje podrške malim i srednjim poduzećima s potencijalom za značajni rast

Prostoria je izabrana zbog svojih dosadašnjih poslovnih rezultata, potencijala za održivi rast i leadership te će kroz pet godina dobiti podršku na području savjetovanja i potencijalnog financiranja, navodi se u priopćenju.

"Prostoriu smo prepoznali po upravljanju i predanosti visokim standardima kvalitete i inovacijama. Radujemo se što ćemo podržati i sljedeću fazu njezina rasta dok tvrtka preuzima nove izazove", izjavila je direktorica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk.

"Podršku Blue Ribbon projekta ćemo upotrijebiti tijekom iduće dvije godine za ostvarenje naših strateških ciljeva - osnaživanje na području brendiranja, razvoju ljudskih potencijala i povećanju učinkovitosti proizvodnje", rekla je predsjednica uprave Prostorije Mirjana Vidaković Orečić.

EBRD-ov Blue Ribbon program odabire tržišne lidere u zemljama u kojima posluje i podržava njihove razvojne ambicije tako da im omogućuje prilagođeno savjetovanje i pristup financijskim proizvodima. U Hrvatskoj su do sada samo dvije tvrtke sudjelovale u programu - Rasco iz Kalinovca i Gumiimpex iz Varaždina.