ČEKA SE POTVRDA SLOVENSKE VLADE

Hrvatski kralj željeza kupuje slovenski Peko

30.03.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Osječki Osimpex u vlasništvu Željka Biloša trebao bi preuzeti slovensku tvornicu obuće Peko. Čitav posao, kako prenosi Večernji list, mora potvrditi još slovenska Vlada, jer je 66 posto dionica u vlasništvu države

Za ponudu pristiglu s osječke adrese odlučila se tamošnja Državna komisija iako je ona bila za milijun eura manja od Blue Rose Trust Funda sa sjedištem u Delawareu u SAD-u, piše Večernji list.

Osječani su se obvezali, između ostaloga, dokapitalizirati Peko s četiri milijuna eura, a u razvoj uložiti još dodatna dva milijuna eura te od sadašnjih 380 u idućih pet godina zadržati barem 280 radnika.

U Upravi osječkog Osimpexa čiji je vlasnik prošloga tjedna priveden u policiju zbog sumnje na poticanje na davanje mita, a potom pušten, u petak nisu željeli komentirati kupovinu Peka. Slovenski mediji novoga vlasnika nazvali su 'hrvatskim kraljem željeza' navodeći kako je Osimpex osnovan 1990. i od tada u vlasništvu Željka i Nade Biloš, a osnovna mu je djelatnost kao i povezanih tvrtki proizvodnja i veletrgovina te poluproizvodi od željeza i čelika.