SPORAZUM S HPB-om

Hrvatska pošta uvodi bankarske usluge

29.03.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) sklopile su Ugovor o strateškom partnerstvu i eksternalizaciji dijela poslova iz domene platnih i ostalih usluga banke, a ta suradnja omogućuje izgradnju najveće distribucijske mreže za bankarske usluge i proizvode koja će obuhvatiti više od 1.100 poštanskih ureda diljem Hrvatske

Građani će tako u poštanskim uredima moći obaviti sve usluge koje banka nudi u svojem portfelju, a puni spektar usluga bit će dostupan od svibnja ove godine, priopćili su Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta.

Poštanski uredi će građanima nuditi redovite bankarske proizvode i usluge - uplatu i isplatu novca, otvaranje tekućih računa i žiro-računa građana, oročenja depozita, ugovaranje stambene i drugih oblika štednje, zatim kupnju udjela u HPB investicijskim fondovima, zaprimanje zahtjeva za SMS uslugom ili internet bankarstvom, zaprimanje zahtjeva za kredite građanima i kartičnog poslovanja.

Osim toga, klijentima banke i svim građanima dostupna je mogućnost podizanja gotovine putem POS uređaja HPB-a u gotovo svakom poštanskom uredu, što pored bančine bankomatske mreže čini najrasprostranjeniju isplatnu mrežu od preko 1.300 uređaja.

Zahvaljujući ovom strateškom povezivanju svi klijenti HPB-a dobit će najrasprostranjeniju i najdostupniju mrežu kroz koju će moći obavljati svoje financijske transakcije, kazao je predsjednik Uprave HPB-a Čedo Maletić napominjući kako su kroz urede Hrvatske pošte u mogućnosti svoje usluge nuditi gotovo u svakom kutu zemlje.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić kazao je kako u skoroj budućnosti namjeravaju i poslovnim subjektima ponuditi bankarske proizvode i usluge u mreži svojih poslovnica.

Namjera im je omogućiti poslovnim subjektima u svakom poštanskom uredu obavljanje svih onih transakcija koje mogu obaviti u poslovnici banke.