SURADNJA OKO INVESTICIJA

Hrvatska i Izrael - uspješna turistička priča

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2012 18:08
  • Objavljeno 26.06.2012 u 18:04
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Turistička suradnja Hrvatske i Izraela, jačanje turističkog prometa te suradnja na području investicija bile su neke od tema današnjeg razgovora hrvatskog ministra turizma Veljka Ostojića i njegovog kolege iz Izraela, ministra turizma Stasa Misezhnikova

Kako su na konferenciji za novinare nakon sastanka izjavili ministri Ostojić i Misezhnikov, potencijali za razvoj suradnje su veliki, a razgovarali su o mogućnostima povećanja turističkog prometa, jer je Hrvatska sve zanimljivije odredište turistima iz Izraela.

Dvojica ministara razgovarala su i o mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam.

Postoji nekoliko projekata u hrvatskom turizmu koji se razvijaju u suradnji s potencijalnim investitorima iz Izraela, kazao je Ostojić.

Naglasio je kako su kolegama iz Izraela predstavili moguće investicijske projekte vezane za privatizaciju hotelskog sektora, te mogućnosti vezane uz greenfield ulaganja.

I ministar Misezhnikov je kazao kako se razgovaralo o mogućnostima investicija, interesu izraelskih hotelijera za ulaganja u Hrvatsku.

Izraelski gospodarstvenici traže nova tržišta za investicije, stoga će se u budućnosti posebna pozornost posvetiti razmjeni informacija i podataka u vezi uzajamnog ulaganja od strane privatnih ulagatelja, kao i u vezi uvjeta realizacije konkretnih projekata, istaknuo je Misezhnikov.

Ostojić je rekao i kako su razgovarali o suradnji na području edukacije i treninga hotelskog osoblja, a jedna od tema bila je suradnja na području zdravstvenog turizma kako u pogledu eventualnih investicija tako i u pogledu razmjene iskustava u tom specifičnom segmentu turističkih usluga.


Ministri su razgovarali i o mogućnosti susreta hrvatskih i izraelskih predstavnika turističkih agencija i turoperatora koji bi razmijenili iskustva oko kreiranja novih proizvoda kao motiva dolazaka, koji su nezaobilazan čimbenik jačanja razmjene turista.

Ostojić je kazao kako je prihvatio Misezhnikov poziv da posjeti Izrael gdje će se također razgovarati o mogućnostima međusobne suradnje na području turizma.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je lani posjetilo nešto više od 34 tisuće gostiju iz Izraela, što je 4,6 posto više nego u 2010., a ostvarili su 86,3 tisuća noćenja ili 7,5 posto više.

Gospodarska delegacija Izraela koju predvodi ministar turizma Stas Misezhnikov kasnije poslije podne posjetit će i Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje će se susresti s predstavnicima HGK, institucija i strukovnih udruženjima hrvatskog turističkog sektora kao i domaćim poduzetnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi