ANKETA TPORTALa

Hrvati ove godine planiraju 'spaliti' veliki novac na skijanje, jeste li vi među njima?

04.01.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Čak 69 posto Hrvata ove zime planira otputovati na odmor, najviše u inozemstvo i na skijanje, a prosječno će tamo provesti tjedan dana i pritom potrošiti više nego lani, pokazalo je istraživanje portala MojPosao. Pitamo vas - namjeravate li vi ove godine ići na skijanje?

Među onima koji idu na zimovanje, njih čak 53 posto planira učiniti to više puta tijekom zimske sezone, a 43 posto ispitanika smatra da će pritom potrošiti više nego na ljetovanje. Trećina Hrvata planira zimovanje u trajanju od tjedan dana dok će 27 posto ljudi na zimskom odmoru boraviti dva do tri dana. Samo deset posto Hrvata provest će ga na hrvatskim skijalištima te će većina otputovati u Austriju, Italiju, Sloveniju, Francusku i Bosnu i Hercegovinu.

Među onima koji planiraju ići u inozemstvo svaka peta ispitana osoba rekla je da namjerava potrošiti više od 2000 eura, a oni na zimovanju u Hrvatskoj potrošit će manje - svaka druga osoba rekla je da će za to izdvojiti do 500 eura. S druge strane, dvije trećine onih koji neće otići na zimovanje ove godine kažu da je najveći razlog tome nedostatak novca, a njih 26 posto uopće nije zainteresirano za zimski odmor. Njih 12 posto pak kaže da nemaju godišnjeg odmora za zimske radosti.

  • +10
Ilustrativna galerija/Skijanje Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL