PROBLEM S KONCESIJOM

Hrvačić neće uspjeti preuzeti Stojedinicu?

Bionic
Reading

Media servis neće postati nositelj koncesije Radija 101 jer Vijeće za elektroničke medije do danas nije dalo suglasnost za prijenos koncesije na tu tvrtku, iza koje formalno stoji Braco Vuković, a neformalno Juraj Hrvačić

Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, kazao je Poslovnom dnevniku kako se u slučaju Stojedinice radi o opsežnoj dokumentaciji, o kojoj će najvjerojatnije raspravljati 10. kolovoza.

Za kupnju Stojedinice preostao je još svega jedan dan jer već 28. srpnja stupaju na snagu izmjene Zakona o elektroničkim medijima koji ne dopušta prijenos koncesije. I ne samo da ih ne dopušta, već je Sabor 8. srpnja na prijedlog Vlade izglasao i da se svi postupci prenošenja koncesije započeti po odredbama dosadašnjeg zakona moraju obustaviti danom stupanja na snagu izmijenjenog Zakona.

'Ako je istina da Vijeće neće dati suglasnost u tom roku, onda cijeli naš posao pada u vodu, novac koji je već na računu Radija 101 mora se vratiti banci, a za radio postoje samo dva scenarija - likvidacija ili novi stečajni plan koji je vrlo teško donijeti u ovim okolnostima', kaže Maroje Stjepović, stečajni upravitelj Radija 101, koji ne krije razočaranje takvom odlukom. Prema dosadašnjem Zakonu prijenos radijske koncesije mogao se obaviti tri godine od njenog ishodovanja, a taj je rok u slučaju Stojedinice istekao krajem svibnja. Stjepović je tada raspisao natječaj za prijenos koncesije, a Media servis je sa 15.101.101 kuna dao najbolju ponudu krajem lipnja.

Od novca (koji je od bankovnog kredita u ukupnom iznosu već uplaćen na račun Stojedinice kao jamstvo, ali se ne smije trošiti do konačnog potpisivanja ugovora) država je na ime PDV-a i ostalih potraživanja trebala dobiti gotovo 9,5 milijuna kuna, radnicima bi bile isplaćene sve zaostale plaće, a vjerovnicima bi se namirilo oko 30 posto dugovanja. 'U ovom slučaju dobitnik je jedino Zavod za zapošljavanje na koji će se najvjerojatnije preseliti preostala 23 zaposlenika', kaže Željko Matić, glavni urednik Radija 101, napominjući da je ovakav razvoj događaja 'ludilo u kojem ne vidi nikakvog sustava'.