105 GODINA RADA

Hotel Palace dobiva fitness i welness centar

02.04.2012 u 11:58

Bionic
Reading

Najstariji zagrebački hotel Palace ove godine, u kojoj obilježava 105 godina rada, očekuje nastavak lanjskog pozitivnog trenda u poslovanju te najavljuje otvorenje novog fitness i wellness centra u sklopu hotela 1. svibnja ove godine

Uz te novosti direktorica Hotela Palace Josipa Jutt Ferlan, jedna od rijetkih visokopozicioniranih žena u hrvatskom hotelijerstvu, ističe i da je Hotel od početka ove godine postao među prvim u Hrvatskoj nositelj još jedne službene kategorije prema klasifikaciji hotela, kategorije Hotel baština/Heritage hotel

Time je upotpunio i nadogradio svoju osnovnu kategoriju od četiri zvjezdice, a nakon renoviranja i preuređenja od ljeta 2010. nalazi se kao prvi i zasad jedini hrvatski hotel u svjetskoj grupaciji Worldhotels koja je tako postala njihov strateški partner za globalni marketing, prodaju i distribuciju.

Osim zbog dugogodišnjeg poslovanja u secesijskoj palači u Zagrebu kategoriju Hotel baština Palace je, kako naglašava Jutt Ferlan, zaslužio i baštinskim jelima starog Zagreba na svom a la carte jelovniku te bife doručku.

Kako je povijesno-kulturna baština i njeno očuvanje jedna od ključnih smjernica EU-a, čime se želi zaštiti turizam Europe te održati njegova konkurentnost na svjetskoj razini, Jutt Ferlan ističe kako se primjer Palacea može primijeniti i na širi kontekst.

To, smatra, može biti poticaj i drugim objektima te srodnim institucijama slične vrste u Hrvatskoj da se kvalitetno organiziraju i pokušaju pribaviti sredstva iz fondova EU-a namijenjenih upravo razvoju spomenutih kategorija turizma.

U očekivanju ovogodišnjih dobrih poslovnih rezultata, koji su se već pokazali u prvim mjesecima ove godine, Jutt Ferlan naglašava kako su prošlu godinu završili s odličnim poslovnim rezultatom.

Osim 64-postotne prosječne godišnje zauzetosti hotela, što je iznad prosjeka zagrebačkih hotela, ostvarili su i financijsko povećanje u odnosu na 2010., i to u prihodima od 11 posto, u bruto operativnoj dobiti od 25 posto te u neto dobiti od 34 posto.

Palace Hotel Zagreb smješten je u centru Zagreba, u blizini parka Zrinjevac odnosno na Trgu J. J. Strossmayera u secesijskoj palači Schlessinger izgrađenoj 1891.