KREĆE IZVOZ

Hoće li Trump i Amerikanci uspjeti odoljeti Pelinkovcu?

25.01.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Badel 1862 kreće s izvozom Pelinkovca na tržište SAD-a. Iz tvrtke ističu kako su im trebale dvije godine da dobiju sve dozvole nakon što su recepturu i sastojke svog popularnog alkoholnog pića prilagodili američkim normama i propisima

U SAD-u su stroži propisi o sadržaju tujona nego u EU-u. Keton tujon prirodno se nalazi mnogim ljekovitim biljkama, pa tako i u pelinu.

'U posljednjih dvije godine imali smo dosta prezentacija Badelovih proizvoda (vina i jakih pića) u SAD-u. Pored vina i Badel Stare Šljivovice, s kojima smo i prije bili prisutni na američkom tržištu, a koji smo dodatnim specijalističkim prezentacijama – organiziranjem masterclassova koji su imali za cilj predstaviti naša vina i sorte krugu ljudi koji stvaraju ili diktiraju trendove, odnosno direktno utječu na svijest potrošača, htjeli smo motivirati sommeliere, chefove i F&B managere da uzmu u obzir naša vina prilikom kreiranja vinskih karata, ponuda i sl. Narudžbe koje smo dobili su to i potvrdile.

Na tim prezentacijama pokazao se interes i za naš program jakih pića, posebno za pića iz palete Badel Pelinkovca. No tu je postojalo jedno ograničenje, nešto povećan sadržaj tujona u Badel Pelinkovcu, samo zato što je rađen iz prirodnih sastojaka', rekao je Slaven Sabolić, menadžer izvoza u Badelu 1862.

O tujonu se pričaju kontroverzne priče, od ljekovitih svojstava do toga da je svojim halucinogenim djelovanjem, u nekad poznatom piću apsintu, pomogao nizu slavnih umjetnika (Charlesu Baudelaireu, Paul Gauguinu, Vincent van Goghu, Ernestu Hemingwayu…) u stvaranju.