VUPIK PO POSEBNIM UVJETIMA

HFP: Natječaji za pet hotelskih tvrtki

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.08.2009 23:17
  • Objavljeno 24.08.2009 u 22:10
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) odlučio je raspisati natječaje za privatizaciju pet hotelskih tvrtki te najavio da će natječaj za privatizaciju vukovarskog poljoprivrednog kombinata Vupik ići po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune

ZAGREB - Do odluke Vlade o raspisivanju natječaja za privatizaciju 87,9-7 posto dionica Vupika, ministar poljoprivrede Petar Čobanković razgovarat će s predstavnicima sindikata PPDIV te Slavonsko-baranjskim sindikatom, zaključio je UO.

Naime, predstavnik sindikata u UO HFP-a Ozren Matijašević tražio je da se rasprava o privatizaciji Vupika odgodi te da se održi sastanak sa sindikatima na kojem će se iskristalizirati uvjeti privatizacije.

Čobanković je istaknuo kako je situacija u Vupiku teška, a privatizacija nužna, jer će u protivnom trebati proglasiti stečaj.

Novi kupac morat će u tvrtku uložiti minimalno 150 milijuna kuna u dvije godine, kazao je uz ostalo Čobanković.

Upravni je odbor HFP-a na današnjoj sjednici donio odluku i o raspisivanju natječaja za privatizaciju pet hotelskih tvrtki.

HFP će prodaju 75,21 posto hotelske tvrtke Živogošće oglasiti po početnoj cijeni 16,8 milijuna kuna, ili 20 posto nominale, a 55,67 posto dionica hotela Podgora po 15 posto nominale, ili 11,31 milijuna kuna.

U prodaju će i 50,21 posto dionica HTP Korčula po početnoj cijeni 64,3 milijuna kuna, a za 53,06 posto hotela Medena početna će cijena biti 63,3 milijuna kuna, dok će 42,59 posto dionica Modre špilje biti ponuđeno po početnoj cijeni 7,87 milijuna kuna.

Protiv raspisivanja natječaja za privatizaciju hotelskih tvrtki bio je Ozren Matijašević koji je zamjerio što su prijedlozi napravljeni uz marginalizaciju lokalne uprave te napomenuo da kod pojedinih hotelskih tvrtki ima pravnih problema, vode se sudski sporovi.

No, predstavnici HFP-a ističu kako su tvrtkama za koje se natječaji raspisuju nužna ulaganja zbog čega se i inzistira na početku njihove privatizacije, a natječaje bi trebalo uskoro raspisati za još 11 turističkih tvrtki.

Upravni je odbor danas odlučio raspisati i natječaj za prodaju 51,8 posto dionica tvrtke Ribnjačarstvo Končanica po početnoj cijeni od 2,14 milijuna kuna ili 60 posto nominalne vrijednosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi