ODGOVOR KONKURENCIJI

HEP s Hepijem ruši cijene struje i do 5,5 posto

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 22.11.2013 16:43
  • Objavljeno 22.11.2013 u 16:43
hep, tomislav šerić

hep, tomislav šerić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Šest mjeseci nakon konkurencije HEP je danas predstavio svoj prvi tržišni proizvod namijenjen kućanstvima. Riječ je o tarifnom paketu imena Hepi koji nudi, ovisno o trajanju ugovora, popuste od 4,5 do 5,5 posto u odnosu na osnovnu cijenu električne energije

Kupac koji se odluči prijeći na Hepi dobivat će dva računa: HEP ODS-u, odnosno lokalnoj Elektri plaćat će mrežarinu, a preko drugog računa će HEP Opskrbi plaćati potrošnju električne energije.

Konkurenti: Dobar potez HEP-a

Iz konkurentske RWE Energije pozdravili su ulazak HEP Opskrbe u tržišnu utakmicu.

'Vjerujemo da je taj potez dobar za krajnje korisnike, jer slobodno tržište i ozbiljna konkurencija mogu donijeti jedino povoljnije cijene i bolje usluge za građane i gospodarstvo', izjavio je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

'Najveća pogodnost Hepija je plaćanje električne energije prema stvarnoj potrošnji, online praćenje računa i potrošnje te mogućnost oslobođenja plaćanja opskrbne naknade od 7,40 kuna plus PDV', istaknula je Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica HEP-ovog sektora za razvoj proizvoda i usluga.

Kupac će se moći učlaniti i u Hepi klub te plaćanjem računa skupljati bodove pomoću kojih može ostvariti dodatne popuste i do 2,8 posto.

Svima onima koji do 31. ožujka 2014. prijeđu na Hepi, HEP će jamčiti da se osnovna cijena električne energije neće mijenjati dok traje ugovor.

'Ovo je prva naznaka kako će tržište izgledati u budućnosti. Kupci mogu očekivati još novih tarifa. Naša konkurencija je ušla na tržište u šestom mjesecu jer je razlika na spot tržištima značajno pala. I mi smo prepoznali taj trenutak. Ali nismo htjeli prvi lansirati ovakav proizvod, već smo prvo smanjili cijenu svim građanima od 1. studenog za 10,7 posto. Sad smo u drugoj fazi, u kojoj nudimo ugovorne odnose našim kupcima na način na koji to rade i naši konkurenti', rekao je Tomislav Šerić, predsjednik Uprave HEP-a.

Trenutno kupac koji ima dvotarifno brojilo i prosječno godišnje troši 3.000 kWh ukupno plaća (potrošnja i mrežarina) HEP-u 241,91 kunu.

Ako prijeđe na Hepi i potpiše ugovor na jednu godinu s HEP Opskrbom, plaćat će 236,11 kuna, za dvije godine cijena bi bila 235,46 kuna, a za tri 234,82 kune. Cijene su još povoljnije ako kupac postane član Hepi kluba, navela je Tina Jakaš, direktorica HEP Opskrbe.

Više o novom HEP-ovom tarifnom paketu možete saznati na hepi.hep.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!