CURENJE INFORMACIJA

Hanfa obustavila trgovinu dionicama Podravke

18.01.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Hanfa je jutros naložila Zagrebačkoj burzi da obustavi trgovinu dionicama koprivničke tvrtke zbog teksta objavljenog u Jutarnjem listu u kojem je Emil Tedeschi izjavio kako ima novca za preuzimanje Podravke, a Miroslav Vitković spomenuo cijenu od tisuću kuna u kontekstu preuzimanja. Trgovanje je obustavljeno dok se ne utvrdi vjerodostojnost prenesenih informacija. Uslijedila su priopćenja iz Atlantic Grupe i Podravke u kojima se demantiraju pregovori o preuzimanju

Konkretan povod za obustavu trgovanja je izjava Miroslava Vitkovića, predsjednika Uprave Podravke u kojoj se ističe cijena od tisuću kuna za dionicu. 'Ako već žele kupiti koprivničku kompaniju, neka ponude tisuću kuna po dionici pa potom neka razgovaraju s vlasnicima', izjavio je Vitković u spornomčlanku.  U obrazloženju rješenja, Hanfa navodi da se u članku govori o ponudi za kupnju dionica Podravke te se ističe cijena koja je trostruko veća od cijene koja kotira na burzi, pa je potrebno utvrditi vjerodostojnost prenesenih informacija.

Iz Atlantic Grupe su priopćili da u ovom trenutku ne provode postupke koje bi se sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društva, mogle smatrati pregovorima o preuzimanju spomenutog društva.

Nedugo nakon Atlanticovog priopćenja oglasili su se i iz Podravke. U priopćenju stoji da 'društvo ne provodi postupke koji bi se, temeljm Zakona o preuzimanju dioničkih društava, mogli smatrati pregovorima o preuzimanju'.