najnovija poslovna zgrada

GRAWE GARDEN CENTAR – održivost i ulaganje u vlastite nekretnine pokazatelj su stabilnosti tvrtke i njene snage

29.12.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Osiguravajuća kuća GRAWE obilježila otvorenje svoje najnovije poslovne zgrade, GRAWE GARDEN CENTAR, namijenjene iznajmljivanju poslovnih prostora. Ovaj korak potvrđuje kontinuirano ulaganje GRAWE-a u nekretnine, strategiju koja se pokazala izuzetno uspješnom u disperziji rizika ulaganja te jačanju stabilnosti poduzeća

Već 30 godina, GRAWE pažljivo diverzificira svoj ulagački portfolio, ulažući sredstva svojih korisnika u državne obveznice, druge vrijednosne papire, ali i nekretnine . Upravo ulaganje u nekretnine, poput GRAWE GARDEN CENTRA, pruža ne samo stabilne povrate od ulaganja već i čvrstu potporu ukupnoj stabilnosti poslovanja ovog osiguravajućeg društva.

Građen po visokim standardima gradnje, GRAWE GARDEN CENTAR pruža moderno okruženje koje odražava poslovnu snagu i etiku GRAWE-a. Održivi aspekti gradnje, kao što su energetska učinkovitost i upotreba ekološki prihvatljivih materijala, čine ovu zgradu ne samo atraktivnom poslovnom zgradom, već i odgovornim korakom prema zaštiti okoliša što dokazuje usmjerenost ka održivosti kao jednoj od strateških odrednica poslovanja Društva.

30 godina poslovanja u Hrvatskoj i gotovo 30.000 kvadrata vlastitih nekretnina

GRAWE u svom vlasništvu ima impresivnih 30tak tisuća kvadrata što poslovnih, što stambenih prostora u Hrvatskoj.

'Iznimno smo ponosni što smo u srcu zagrebačke Trešnjevke izgradili još jednu visokokvalitetnu poslovnu zgradu modernog dizajna koja je još u izgradnji u potpunosti iznajmljena. Održivo gospodarenje i odgovorno ulaganje kapitala smatramo našom obvezom prema korisnicima i društvu. Ulaganje u nekretnine pokazatelj je stabilnosti tvrtke i njene snage te dodatni generator prihoda kroz najam poslovnih prostora i stanova, a sve to na dobrobit naših korisnika životnih osiguranja.' - izjavila je Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

Što povezuje ulaganje u nekretnine i životna osiguranja?

Životno osiguranje predstavlja dugoročno disciplinirano ulaganje ugovaratelja osiguranja u instituciju osiguranja kako bi akumulirao sredstva kroz štednu komponentu i osigurao rizike poput nastupa smrti ili bolesti. Životno osiguranje doprinosi dugoročnoj financijskoj stabilnosti pojedinaca i njihovih obitelji, a osiguravajuće društvo odgovornim oblikovanjem svog investicijskog portfelja vodi računa da investirana sredstva svojih korisnika donose prinose, ne manje od onih koji su obećani ugovorom o osiguranju.

GRAWE posebnu pažnju posvećuje sigurnosti i disperziji rizika ulaganja, odnosno održivom financiranju. Ulaganje u nekretnine i posljedično povrat od ulaganja u iste izrazito je otporno na inflatorne poremećaje što pruža dodatnu sigurnost korisnicima životnih osiguranja u GRAWEu.

Odgovorno i prema zaposlenicima

Nova poslovna zgrada GRAWE GARDEN CENTAR sagrađena je u neposrednoj blizini generalne direkcije osiguravajućeg društva GRAWE. Zbog građevinskih radova koji su trajali gotovo dvije godine, zaposlenici u generalnoj direkciji su svakodnevno obavljali svoj posao u uvjetima koji su bili otežani bukom i ostalim „nuspojavama“ gradilišta. Uprava Društva je iz tog razloga odlučila svečanost otvorenja posvetiti upravo svojim zaposlenicima u znak zahvale na razumijevanju i podršci kroz period gradnje. Svečanost otvorenja održana je u blagdanskom duhu i veselju uz zajedničko druženje Uprave i uzvanika –zaposlenika generalne direkcije GRAWE Hrvatska i predstavnika izvođača radova.

Nekoliko činjenica vezane uz projekt GRAWE GARDEN CENTAR:

  1. Zgrada ima 4.400 m2 BRP, od čega 1.700 m2 za dvije podzemne etaže na kojima je 49 garažno parkirnih mjesta. Nadzemno 2.400 m2 BRP, odnosno 2.100 m2 neto komercijalne površine.
  2. Cijela zgrada je iznajmljena još u ožujku 2023., čak 9 mjeseci prije završetka gradnje
  3. Tlocrtna dispozicija je izvedena prema željama zakupaca
  4. Objekt ima energetski certifikat A+ što je prava rijetkost u RH
  5. Okoliš ćemo nastojati intenzivno zazeleniti i dobiti ugodno i zeleno dvorište
  6. Iznimno kvalitetna kontrola pristupa i zahvaljujući tome objekt može funkcionirati bez zaštitara čime se značajno smanjuju troškovi zajedničkih režijskih troškova
  7. Velika količina svijetla u svakom prostoru i ugrađeni kvalitetni materijali (Schuecko fasada, parket I klase, staklene pregrade, kamen i ostalo).
  8. Radi se o pametnom objektu u kojem se klima isključuje automatski čim se otvori prozor, a što doprinosi manjoj emisiji CO2
  9. Obračun klime se vrši za svaki prostor egzaktno, jer se mjerenje može vršiti na nivou jedinice