DISTRIBUTIVNI CENTAR U STRUMICI

Granić pomogao Agrokorov makedonski projekt

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 03.10.2011 14:31
  • Objavljeno 03.10.2011 u 12:21
Mate Granić

Mate Granić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vedran Đulić

Kamere makedonske televizije zabilježile su Matu Granića, bivšeg šefa hrvatske diplomacije kojeg je kasnije makedonska Vlada angažirala kao investicijskog savjetnika, među uzvanicima na otvaranju otkupno-distributivnog centra u Strumici, Agorkorove greenfield investicije vrijedne 15 milijuna eura. U razgovoru za tportal Granić kaže da se tamo pojavio kao Agrokorov, a ne kao savjetnik makedonske Vlade
Cropix

Cropix

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Todorić s makedonskim premijerom Gruevskim

Bivši šef hrvatske diplomacije kazao je u kratkom razgovoru za tportal da je Agrokor angažirao njegovu konzultantsku tvrtka Magra za njihove investicije u Makedoniji. 'Pratili smo cijelu investiciju od početka i ponosni smo na dobro obavljen posao', rekao je Mate Granić.

Iako se među uzvanicima na otvaranju centra pojavio i Nikola Gruevski, kojem se Ivica Todorić zahvalio na podršci koji mu je pružao kao investitoru, Granić kaže da više ne radi kao savjetnik za strane investicije makedonskog premijera. 'Bio sam u jednom trenutku savjetnik makedonske Vlade, za što nisam primao naknadu. To više ne radim, iako s njima imam izvrsne odnose. Sada sam stručni konzultant za Agrokor u Makedoniji', objašnjava Granić.

Nije htio komentirati daljnje poslovne planove Agorkora u Makedoniji uputivši nas na njihovu press službu, niti procijeniti koliko je Todorićevu toplom prijemu u ovu zemlju pomoglo to što je Ljerka Puljić, potpredsjednica kompanije prije nekoliko godina snimila spot za Nikolu Gruevskog i vladajuću stranku VMRO-DPMNE u izbornoj kampanji.

U izjavi za makedonsku televiziju Ivica Todorić istaknuo je kako investicije ne bi bilo bez premijera Gruevskog i Vladine snažne podrške: 'Oni nam nisu dali da gubimo vrijeme.' U Todorićevoj pratnji nije bilo članova hrvatske Vlade; najviše rangirani državni dužnosnik bio je Zlatko Kramarić, hrvatski veleposlanik u Makedoniji.

Agrokorov centar u Strumici vrijedan je oko 15 milijuna eura. Kroz njega će godišnje proći više od 60.000 tona voća i povrća, ima površinu od 13.000 četvornih metara i zapošljava oko 250 radnika. Poljoprivredni proizvodi iz Makedonije distribuirat će se uglavnom u zemljama članicama EU te na ruskom tržištu.

Ljerka Puljić u kampanji za VMRO-DPMNE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi