STATISTIKA DZS-A:

Građevinski radovi u drugom tromjesečju porasli četiri posto

  • Autor: N.S./Hina
  • Zadnja izmjena 21.09.2016 08:49
  • Objavljeno 21.09.2016 u 08:49
građevina dizalica kran građenje

građevina dizalica kran građenje

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima izvela poduzeća s više od 20 zaposlenih, u drugom je tromjesečju ove godine veća za 4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je u prvih šest mjeseci na godišnjoj razini porasla za 4,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u drugom tromjesečju iznosila je 5,2 milijarde kuna, od čega je 3,68 milijardi ostvareno s vlastitim radnicima, a 1,55 milijardi s podizvođačima.

Za prvih šest mjeseci ove godine ta je vrijednost iznosila 9,2 milijarde kuna, od čega 6,4 milijarde s vlastitim radnicima, a 2,8 s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi poslovnih subjekata s 20 i više zaposlenih u drugom je tromjesečju bila veća za 28 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je u razdoblju od siječnja do lipnja veća 10,7 posto

Pritom je vrijednost novih narudžbi u drugom tromjesečju iznosila 3,9 milijardi kuna, a u razdoblju od siječnja do kraja lipnja 7,18 milijardi kuna. Na zgradama je u drugom tromjesečju vrijednost novih narudžbi iznosila 1,6 milijardi kuna, a na ostalim građevinama 2,3 milijarde kuna.

Prema vrstama građevina i radova, vrijednost izvršenih radova ostvarena s vlastitim radnicima u drugom tromjesečju je iznosila 3,68 milijardi kuna, od čega 1,6 milijardi kuna na zgradama, a dvije milijarde kuna na ostalim građevinama.

Vrijednost tih radova za šest mjeseci iznosila je 6,4 milijarde kuna, od toga 2,96 milijardi na zgradama i 3,4 na ostalim građevinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!