NAGRADNA IGRA

Građani Poreznoj poslali gotovo devet milijuna računa

11.02.2016 u 08:52

Bionic
Reading

Hrvatski građani i dalje u velikoj mjeri podupiru fiskalizaciju. U trećem kolu nagradne igre 'Traži račune i ulovi kune' Poreznoj upravi poslali su 174 poštanske vreće u kojima su oko 174 tisuće omotnica s ukupno 3.480.000 računa

Doda li se tome broju 265 poštanskih vreća pristiglih u prva dva kola, ispada da je Porezna uprava od građana u samo tri kola zaprimila 439 vreća s omotnicama, s ukupno 8,78 milijuna računa za provjeru. Dakle pristiglo je 1,9 milijuna računa više nego u dosad najuspješnijoj sezoni nagradne igre 'Bez računa se ne računa'.

'Ovim putem još jednom zahvaljujemo građanima zbog velikog odaziva i podrške u suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije uvođenjem fiskalizacije. Građani su nam važan partner u nadzornim aktivnostima. Uvelike nam pomažu da stanemo na kraj manjem dijelu obveznika koji za svoju korist, ali nažalost i na štetu svih poštenih građana, uporno ne igraju po pravilima', priopćeno je iz Porezne uprave u četvrtak.

Izvlačenje posljednjeg kola nagradne igre 'Traži račune i ulovi kune' održat će se 12. travnja na 1. programu HRT-a. Pravovremeno pristiglim pošiljkama za sudjelovanje u 4. kolu smatrat će se one koje se zaprime do 8. travnja u 14 sati.