OSIGURANO 800 TISUĆA KUNA

Grad Sisak subvencionira kamate poduzetničkih kredita

01.09.2016 u 20:49

Bionic
Reading

Prvi poduzetnici kojima su odobreni krediti u sklopu nove kreditne linije Sisački poduzetnik 2016., potpisali su u četvrtak s Gradom Siskom ugovore o subvenciji kamata

Grad subvencionira kamatne stope s 4 posto godišnje za financiranje kupnje, izgradnje, uređenja ili proširenja gospodarskih objekata, zatim 3,5 posto godišnje za financiranje kupnje nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava.

U gradskom proračunu ove godine za tu je namjenu osigurano 800 tisuća kuna.

Prvi su te pogodnosti iskoristili predstavnici tvrtki Marina Nova, Titan Sisak i Studio Matija.

'Ugovori s tri poduzetnika ukupne su vrijednosti više od 2,3 milijuna kuna i time omogućujemo poduzetnicima da zadrže postojeća radna mjesta, ali i otvore nova. Ovi krediti su specifični, ne samo po tome da je uvjet zapošljavanje Siščana, nego i po tome što kreditiramo obrtna sredstva što je rijetko na financijskom tržištu', rekla je na potpisivanju gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Marina Nova će kreditom kupiti nekretninu za proizvodnju fleksibilnih cijevi, Studio Matija će uz pomoć kreditne linije kupiti gospodarski objekt za proširenje djelatnosti, a Titan Sisak kredit iskoristiti za kupnju nove opreme i trajna obrtna sredstva.