TRŽIŠTE KAPITALA

Glasine o preuzimanju Adrisa pogurale burzu u plus

burza

burza

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se i u utorak nastavilo u pozitivnom ozračju, pri čemu su indeksi zaključili u zelenom teritoriju, a likvidnost je znatno ojačala. Indeks CROBEX je treći dan za redom zaključio u pozitivnom teritoriju te je ojačao 0,4 posto, dok je njegova uža inačica indeks CROBEX10 porastao za 0,5 posto

Ukupni dionički promet iznosio je 23,5 milijuna kuna prometa, od čega je 12,7 milijuna kuna prometa ostvareno u blok transakciji povlaštenom dionicom Adrisa. Adris je i u redovnom trgovanju bio u fokusu investitora nakon objave medijskih špekulacija o neprijateljskom preuzimanju od strane češko-slovačkog investicijskog fonda.

Povlaštena dionica je uknjižila 5,5 milijuna kuna prometa, pri čemu joj je cijena porasla za 1,1 posto, dok je redovna dionica na nešto više od pola milijuna kuna prometa uzletjela 3,4 posto te time uzela titulu dobitnika dana. Od likvidnijih izdanja može se izdvojiti još i dionica Valamar Riviere, koja je na 1,5 milijuna kuna prometa oslabila 0,5 posto.

Uz već spomenutu dionicu Adrisa, dobre performanse su ostvarile i dionice Ericsson Nikole Tesle, koje su na 331 tisuću kuna prometa ojačale 3,3 posto, te dionice INE, koje su na 188 tisuća kuna prometa zabilježile rast cijene od 1,6 posto.

Među gubitnicima se istaknula dionica RIZ-Odašiljača, koja je na 270 tisuća kuna prometa potonula 3,9 posto. Lošije izvedbe su imale još i dionice Brodospasa i Vajde koje su redom oslabile 3,5 posto te 2,9 posto.

Dobitnik dana
Adris+3,41%515,00
Gubitnik danaRIZ-Odašiljači-3,89%126,00
CROBEX+0,38%1.696,57

Više o kretanjima na trištu kapitala možete saznati OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!